Fri frakt från 499 kr - Alltid snabb leverans
Diabetesstrumpor är sydda för att minimera tryck och skav eftersom diabetiker ofta har känsliga ben och tår. Till skillnad från andra strumpor har diabetesstrumpor normalt sett inga kanter eller sömmar vid tårna. För att minska risken för skav mellan tårna är många diabetesstrumpor även tåstrumpor.
Vad utmärker diabetesstrumpor?
Resåren längst upp är lösa och sitter inte åt. Det är för att blodflödet i benen inte ska få något motstånd. Diabetiker kan vara väldigt känsliga för hårt tryck.
Därför är även tårna specialgjorda, med mycket utrymme och inget som skaver. Till vänster är tåstrumpor för diabetiker, det är väldigt bra eftersom risken att tårna skvaver mot varandra är minimal.
Under produkterna hittar du mer information om vad du ska tänka på när du köper diabetesstrumopr.
Bambu i strumpor för diabetiker
När man köper andra strumpor så tänker man oftast på att materialet ska hålla, vara varmt eller ha motsvarande egenskaper. När det gäller diabetesstrumpor så väljer många utifrån material som är mjukt och skönt mot fötterna. Då är bambu ett väldigt bra material. Det är mjukt och följsamt, leder bort fukt och det finns många tåstrumpor i bambu. Sen slits strumpor i bambu snabbare eftersom materialet är känsligare men fördelarna överväger ändå den nackdelen för många som har diabetes.
produktlista
Fothälsa för diabetiker
För dig som är diabetiker är det viktigt att du tar hand om dina fötter ordentligt. Det som för en icke-diabetiker är ett lite skavsår eller nagelsår kan för en diabetiker utvecklas till en långvarig och svår infektion.
Ibland kan nerver bli förstörda för diabetiker vilket gör att man inte lika tydligt känner om någon del av foten blir skadad. Diabetes kan också göra att blodådrorna blir mindre och hårdare vilket leder till sämre blodcirkulation. Det försvårar för din kropp att bekämpa infektioner och skador i foten.
Har du en anhörig som är diabetiker och som du hjälper. Då är det här en bra lista att följa.
Kontrollera dina fötter varje dag
Skölj med ljummet vatten, torka rent och låt lufttorka. Titta noggrant vid naglarna, mellan tårna och under foten. Är något svullet, skadat eller irriterat. Skydda vid behov med plåster eller ett bra tåskydd.
När du väljer tåskydd, tänk på hur länge du ska ha det och när. Gel är mjukt och riktigt skönt men blir lätt varmt och fuktigt. Därför måste man lufta fötterna ofta med gelskydd.
Smörj in fötterna med en bra kräm
Därefter kan det vara bra med mjukgörande kräm. Till exempel en bra diabeteskräm från Allpresan. Det minskar risken för förhårdnader.
Kontrollera dina skor
Har du nya skor, eller skor som börjar bli gamla? Då kanske de skapar ett skav som gör att du får sår på fötterna. Det här behöver inte bara vara det klassiska skoskavet på hälen utan kan någon söm som sitter dåligt för just dina fötter.
Så när du köpt nya skor, går lite och se efter hur dina fötter mår. Kanske behöver du komplettera med ett bra hälgrepp för att skon ska sitta bättre.
Vårda dina naglar
Det här blir viktigare ju äldre man blir och speciellt om man har diabetes. Klipp ordentligt och förebygg nageltrång och obehag.
Här hittar du vår stora guide till nagelvård.
Lider du att lättar nageltrång så har vi ett nageltrångsplåster som minskar risken för sår och blödningar.
Besök en medicinsk fotterapeut
Att besöka en bra utbildad medicinsk fotterapeut för fotvård är att rekommendera. De kan ge dig en bra behandling och upptäcker om något inte står rätt till. De kan också rekommendera specialprodukter om du behöver.
Träna dina fötter (och hela dig)
Träning gör att du mår bättre och att blodflödet får fart. Så tar gärna långa promenader eller gå på ett vanligt träningspass. Sen kan man också göra fotgymnastik och använda en massageboll för fotgymnastik.
Hitta rätt modell för dig.
Vilka diabetesstrumpor som är bäst för dig beror självklart på dina specifika behov och problem. Många av våra diabetesstrumpor har extra mjuka och tjocka sulor – något som är bra om du lätt fryser som en slags bieffekt av din diabetes. Många diabetiker är också särskilt känsliga mellan tårna och då rekommenderar vi våra tåstrumpor. Vidare erbjuder vi även halksockor, vilket passar dig som gärna vill vara helt trygg när du går på mer hala ytor.
Diabetesstrumpor för herrar
Det finns egentligen ingen skillnad på diabetesstrumpor för herrar och damer men många män söker direkt efter diabetesstrumpor för herrar.
Utgå från den modell du vill ha och tycker ser bra ut.
Halkskydd för diabetesstrumpor
Många diabetiker har en ökad mottaglighet för infektioner och inflammationer. Ofta läker sår sämre hos diabetiker än hos icke-diabetiker. Genom att använda diabetesstrumpor ökar man chansen till att hålla fötterna fina och friska samt minskar risken av fler fotproblem.<
Med diabetesstrumpor tar du hand om tårna på bästa möjliga sätt. De har ingen åtstramande resår upptill så det finns inget som kan skava mot din fot eller hindra blodflödet till fötterna. De har även fina, tjocka sulor som skyddar foten och ger extra värme. Våra strumpor som används vid diabetes är gjorda av kammad bomull, som är mer absorberande och behaglig mot huden än vanlig bomull. Det gör att strumpan är extra bekväm att använda.
Funderingar och frågor kring strumpor för diabetiker?
Vid frågor och funderingar angående våra strumpor anpassade för diabetiker, kontakta oss gärna!